Gegrilde Tomatensoep [recept]

Inhoudsopgave

We gaan vandaag gegrilde tomatensoep maken, met verschillende ingrediënten. We nemen zo veel mogelijk verschillende tomaten. Ik heb gekozen voor Italiaanse tomaten, cherry tomaten en roma tomaten.

Gegrilde Tomatensoep (met uitleg)

Ingrediënten Gegrilde Tomatensoep

  • Italiaanse tomaten
  • Cherry tomaten
  • Roma tomaten
  • Rode ui
  • Knoflook
  • Verschillende soorten kruiden
  • Olijfolie (extra virgin)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

Was alle tomaten en snijd deze in grove stukken. Leg deze vervolgens in een ovenschaal. Snijd vervolgens de rode ui in stukjes en voeg deze samen met de knoflook (geperst) toe aan de ovenschaal.

Strooi over het geheel de gesneden verse kruiden toe. Ik heb gekozen voor rozemarijn, oregano en verse basilicum. Schenk vervolgens een flinke scheut (extra virgin) olijfolie over het geheel.

Leg de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Na 30 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en doe je het geheel in een grote pan. Voeg vervolgens een klein beetje heet water toe en pureer het geheel met een staafmixer tot er nog kleine stukjes overblijven (lekker voor de ‘bite’).

Schenk de gegrilde tomatensoep in een kommetje. Voeg eventueel nog wat room of crème fraîche en was basilicum toe als garnering. Ten slotte kan je ervoor kiezen om nog wat zout en peper toe te voegen.

Eetsmakelijk!

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Energieker aan je dag beginnen?

Download dan ons gratis thuisschema

Thuisschema