Zelfgemaakte Granola: Makkelijk en érg gezond

Inhoudsopgave

Zelfgemaakte granola: Het Recept

Granola is een gezonde variant op de suikerrijke cruesli uit de fabriek. Noten, zaden en havermout bevatten belangrijke gezonde voedingsstoffen. Maak zelf deze lekkere krokante noten-, zaden- en granen mix voor over je kwark of yoghurt.

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 100 gram zaden en pitten (zonnebloem-, pompoenpitten en/of sesamzaad
  • 200 gram gemengde rauwe noten (walnoten, pecannoten, amandelen en/of hazelnoten)  
  • 2 eetl. kokoschips of gemalen kokos 
  • 2 theel. kaneel
  • 150 gram appelmoes (ongezoet)
  • 2 eetl. honing

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 110 graden. De hoeveelheden hoef je niet exact af te wegen en je kunt zelf verschillende combinaties naar smaak uitproberen.
  2. Hak de noten grof zodat je niet te grote stukken hebt. Meng in een ruime kom met een houten lepel alle ingrediënten goed door elkaar. De appelmoes en de honing zorgt ervoor dat de granola aan elkaar gaat kleven en straks krokant gebakken wordt. Ik voeg geen kristalsuiker toe, want de honing en appelmoes zorgen voor een gezonde natuurlijke smaak.
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 1 of 2 bakplaten met bakpapier. In de oven bakt de granola langzaam, waardoor het lekker krokantaqsv wordt. Check de oven ongeveer iedere 30 minuten. Door de ovendeur te openen laat je de vochtige damp vrij. Schep de granola na een uur om. Check steeds dat je granola goed krokant en goudbruin wordt. Na ongeveer 2 uur is de granola klaar. 

Bewaar de afgekoelde granola in een goed afgesloten trommel of weckpot.

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *