Vegetarische Curry: voor de échte curry liefhebbers

Inhoudsopgave

Hoe maak je deze vegetarische curry?

Ingrediënten voor 2/3 personen:

  • 2 tenen knoflook 1 cm gember
  • 1 kleine ui
  • 3 el gele curry (of groene/rode)
  • Scheut sesamolie
  • 400g pompoenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Pandan rijst, ongeveer 50g per persoon
  • Half bosje koriander

Bereiding vegetarische curry

Snij de tenen knoflook en gember fijn, snipper en snij de ui. Verhit de sesamolie in een wokpan en fruit de knoflook, gember en ui kort aan.

Voeg de gele curry toe en bak kort mee totdat deze lekker ruikt. Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort mee. Blus alles af met 200 ml kokosmelk en draai het vuur laag. Kook ondertussen de Pandanrijst volgens de verpakking.

Giet de kikkererwten af, spoel ze na en laat ze uitlekken in een vergiet. Wanneer je curry ongeveer 15 minuten heeft gestoofd (en je rijst bijna klaar is) voeg je de kikkererwten toe zodat ze nog kunnen doorwarmen. Snij de koriander fijn en serveer over de curry.

Wij weten dat afvallen een langzaam proces is met vallen en opstaan. Maar als je meer leert over het hoe en waarom achter de juiste keuzes, zul je zien dat het wèl kan.

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *