Recept: heerlijke bananenpannenkoeken

Inhoudsopgave

Bereidingstijd

20 minuten

Porties

2 a 3

Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 5 gr kaneel
  • 100 ml amandelmelk
  • Kokosvet of olijfolie
  • 100 gr aardbeien
  • 100 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 30 gr walnoten

Bereiding

Doe de havermout in de blender en vermaal tot meel. Voeg vervolgens de eieren, twee bananen, kaneel en amandelmelk toe en blender nog kort door tot een glad mengsel.

Verhit een schepje kokosvet in een anti aanbakpan en bak hier steeds drie kleine pannenkoekjes per keer in. Eventueel kun je een ringvorm gebruiken.

Snij de laatste banaan en aardbeien in plakjes. 

Als je de borden gaat opbouwen begin je met een schepje Griekse yoghurt en een paar plakjes aardbei. Vervolgens leg je daar een pannenkoekje en plakjes banaan op. Herhaal dit proces in willekeurige volgorde. 

Sluit af met een schepje Griekse yoghurt en aardbeienpartjes. Breek er als laatste een paar walnoten overheen. 

Tip: je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. In de winter zijn appeltjes met rozijnen een goede combi.

Wil je dit artikel delen?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.