Shoarma van koningsboleten

Inhoudsopgave

Ingrediënten shoarma

1 grote teen knoflook
3 el olijfole
1 el paprikapoeder
500 gr koningsboleten
1 ui
1/2 rode paprika
2 kleine naanbroodjes
1/2 komkommer

Saus

2 el kwark
1 el mayo
1 el water
1 teen knoflook
zout en peper

Bereiding shoarma

Pel de knoflook en pers ze fijn. Meng de olijfolie met paprikapoeder en knoflook tot een marinade. 

Snij de koningsboleten in lange reepjes en leg in een ovenschaal, giet de marinade er overheen en zorg dat ze helemaal goed zijn ingesmeerd. 

Laat dit 15 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180’c

Gaar de koningsboleten in ongeveer 20 minuten in de oven. Snij ondertussen de ui fijn en de halve in kleine blokjes.

Giet een scheut olijfolie in een pan en bak de ui en paprika kort aan. Haal de koningsboleten uit de oven en voeg toe aan de uien bak ze op hoog vuur zodat ze een beetje knapperig worden. Neem 2 kleine naanbroodjes, maak ze nat en leg in de oven. Beide duurt nog 5 minuten 

Snij ondertussen een halve komkommer in kleine blokjes. 

Snij de naans open, vul met een schep komkommer, daarna de “shoarma” en eindig weer met een schep komkommer.

Maak af met een eetlepel saus.

Bereiding saus

Meng 2 eetlepels kwark, met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel water, 1 teen geperste knoflook, zout en peper.

Eetsmakelijk! Laat vooral even in een reactie weten wat je van dit recept vond.

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *