Langedijker Koolschotel [vernieuwd recept: CH-stijl]

Inhoudsopgave

Heel handig, van die mensen die een akkertje met groente hebben. Dan krijg je nog eens wat. 

Gister kreeg ik een spitskool van Ome Frans. Twee jaar geleden had ik geen flauw benul wat ik er mee moest doen en werd ik gewezen op de Langedijker koolschotel.

Deze keer heb ik een iets andere draai gegeven aan deze klassieker en ik deel graag het recept met jullie.

Ingrediënten Langedijker Koolschotel

  • Olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 900 gram gehakt
  • Gehaktkruiden
  • Kerriepoeder
  • 1 spitskool
  • 2 zakjes voorgegaarde krieltjes, ongeveer 900 gram
  • 1 klein bakje boursin roomkaas
  • 150 gram geraspte kaas
  • 100 gram feta
Langedijker Koolschotel voordat de schotel in de oven gaat.

Bereidingswijze

Verhit een oven voor op 180’c 

Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij en snipper ondertussen de knoflook en ui fijn en fruit ze in de hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg vervolgens de gehaktkruiden en flink wat kerriepoeder toe. 

Verhit nu een scheut olijfolie in een wok en snij de spitskool in dunne reepjes. Bak de spitskool met wat zout en peper kort aan, zodat het eerste vocht eruit is.

Leg de aardappeltjes in een ovenschaal en verdeel het gehakt er overheen. Maak nu met een lepel kleine brokjes van het pakje boursin en verdeel dit over het gehakt. Leg hier weer de spitskool overheen en daarna de geraspte kaas. 

Tot slotte brokkel je de feta over de ovenschotel. Zet hem ongeveer 30 minuten in de oven. Alleen de aardappeltjes hoeven nog maar te garen.

Eetsmakelijk! Laat ons even weten of je het recept hebt gemaakt en hoe het smaakt! 🙂 

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *