Geroosterde pompoensoep

Inhoudsopgave

Pompoensoep, wie lust het niet? Een heerlijk recept dat makkelijk te maken is, maar net even anders dan het de ‘standaard’ pompoensoep. Bekijk hieronder het recept van de geroosterde pompoensoep.

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 1 winterwortel
  • 1 grote uit
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 groot stuk gember
  • 750 ml. groentebouillon
  • 1/2 el kurkuma of een stukje verse kurkuma wortel

Garnering

  • 1 grote eetlepel crème fraiche per kommetje
  • 1 el pittenmix

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180’c, bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak ondertussen de pompoen schoon (verwijder de pitten), snij deze in grove stukken en leg ze op de bakplaat. 

Snij ook de winterwortel, ui en knoflook grof. 

Besprenkel alles met olijfolie en bak ongeveer 20 minuten

Zet een pan met een 750 kokend water op het vuur en voeg de bouillion toe. Haal de groentes uit de pan, voeg deze toe aan de kokende bouillon en wacht 5 minuutjes. Pureer alles met een staafmixer, of in de blender als je een glazen kan hebt. 

Schenk de soep in de kommen en leg in het midden van elk kommetje de lepel creme fraice, wacht heel even en roer met een roerstokje in het midden van de creme fraiche terwijl je je stokje langzaam naar buiten beweegt. Zo krijg je een mooie sliert room in je soep. Maak tot slotte af met de eetlepel zaden en pitten. 

Eet smakelijk! Heb je een variatie op deze pompoensoep? Laat het dan even weten in een reactie.

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *