Gamba’s gegaard in groene curry

Inhoudsopgave

Ingrediënten

Sesamolie
1 ui
2 grote tenen knoflook
2 el groene curry
2 cm gember
1 blok volle kokosmelk
thaise basilicum
2 stengels sereh

Rijst of noodles voor 4 personen
Thaise basilicum ter garnering

Bereiding

Giet 4 eetlepels sesamolie in een wok en laat warm worden. Pel en snipper de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan in de sesamolie. Voeg daar vrij snel 2 eetlepels groene curry aan toe. Neem ongeveer 2 cm gember, schil deze en rasp bij de currypasta.
Na 2 minuten bakken voeg je 1 blik kokosmelk toe. Let op, gebruik de goede, volle kokosmelk met veel vet. Meng alles goed door elkaar tot een egale massa.

Hak een half bosje thaise basilicum fijn. Snij 2 stelen sereh in grove stukken (zodat je ze er straks nog uit kunt vissen) en voeg toe aan je curry

Neem nu de garnalen, voeg ze toe en zorgt dat ze lekker onder het vocht staan.
Stoof nu langzaam de garnalen in ongeveer 15/20 minuten. Schep alles regelmatig door, voor gelijke garing.

Kook ondertussen de rijst of noodles volgens de verpakking. Ik kies meestal voor rijst, dat neemt de currysaus lekker op.

De laatste 3 a 4 minuten kook je nog de sugarsnaps lekker knapperig. Je kunt ze toevoegen aan de garnalen, of los serveren.

Garneer met de thaise basilicum en vergeet niet de sereh stokjes te verwijderen.
Tip: tel hoeveel stukjes je er in doet, dan weet je zeker dat je ze allemaal hebt.

Eetsmakelijk! Deel dit bericht vooral met een kennis, zodat zij ook kunnen genieten van dit heerlijke recept.

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *