Chinese Scallion pancakes

Inhoudsopgave

Ingredienten

250 gr bloem
200 ml water
5 lente uitjes
grof zeezout
olijfolie
sesamolie

Eventueel wat soja en rijstazijn toevoegen

Bereiding

Meng de bloem met het water en kneed tot een soepel deeg. Laat dit 15 minuten staan.

Bestrooi je werkblad met bloem, verdeel het deeg in vier bolletjes. Rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit, dat er net geen gaten ontstaan.

Bestrooi de pannenkoek met een kwart van de lente uitjes en maal er wat (grof) zout overheen. Er mag best wat op gaan.
Rol nu de pannenkoek op tot een lange, dunne rol. Vervolgens rol je de rol op tot een “slapende slang” of een koffiebroodje.
Herhaal dit met de andere bolletjes.

Als je ze allemaal gedaan hebt, pak je weer het eerste “broodje” en rol je deze uit tot een stevige pannenkoek

combineer een scheutje sesamolie met olijfolie en laat goed heet worden in een pan. Bak de pannenkoekjes een voor een lekker knapperig.

Snij in puntjes als je het serveert. Eventueel kun je er een dip van 1 deel sojasaus en 1 deel chinese rijstazijn bij serveren.
Super lekker bij een soepje of oosterse salade.

Eetmakelijk! Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Bekijk dan ons kookboek.

Wil je dit artikel delen?
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Deel via e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *