Cees de Geus

Cees de Geus

Eigenaar en Personal Trainer in Langedijk

De uitspraak van Francis Bacon “Scientia potentia est”, oftewel “Kennis is macht”, is een uitspraak die ik altijd in mijn achterhoofd heb gehouden en nog steeds dagelijks in praktijk breng bij mijn werk als personal trainer en eigenaar van Common Heroes.

Ik was als kind al sportief en besloot na mijn middelbare school Sport, Management en Ondernemen te gaan studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. Voor mij bood deze opleiding een gouden combinatie, aangezien de passie voor sport en de lust naar ondernemen beide aan bod kwamen. Tijdens deze opleiding heb ik de eerste schreden gezet op het pad naar persoonlijke begeleiding.

Ik startte bij Sportcentrum De Geus als fitness instructeur en ben me gaan ontwikkelen tot personal trainer via verschillende opleidingstrajecten. Nadat ik een aantal jaren mensen persoonlijk begeleid had op het gebied van sport, merkte ik een behoefte op naar meer diepgang, persoonlijke begeleiding en continuïteit. Om deze reden ben ik de opleiding LA Personal Training gaan doen. Na ook hier weer een ruime tijd mee aan de slag te zijn gegaan kwam mijn behoefte aan kennis weer naar boven en volgde ik de opleiding NASM (National Academy of Sports Medicine) aan de EFAA.

Inmiddels was ik twee jaar werkzaam als personal trainer en had ik al ruim 1500 trainingen gegeven. Ik begon een patroon te herkennen. Iedereen die individuele begeleiding had, met welk doel dan ook, had behoefte aan dezelfde handvatten en haalde het meeste resultaat bij afwisseling.

Bij mijn sessies zat ook altijd een stukje voeding, iets dat vaak werd onderschat. Ik ben mijn kennis gaan verbreden door de opleiding tot gewichtsconsulent te volgen om mijn klanten nog beter te kunnen helpen en informeren. Inmiddels werkte ik steeds vaker met algemene richtlijnen en paste deze waar nodig aan op de klant. De fases die ik met mijn klanten doorliep waren zeer succesvol, mede door de afwisseling van sets, reps, oefeningen, tempo en misschien wel het belangrijkste, de juiste opbouw. Al mijn kennis en ervaring heb ik op papier gezet en zo ontstonden de eerste periodiseringen. Bij periodisering draait het vooral om een afwisseling van rust en inspanning. Het gaat hierbij om een systematische opbouw van de training gedurende een bepaalde periode, gevolgd door een periode waarin de intensiteit en de duur wordt afgebouwd.

Het maken van deze programma’s heeft jaren geduurd en is uitvoerig getest. Ik ben namelijk van mening dat je pas echt weet of iets werkt, wanneer je het uitprobeert. Iedere personal trainer komt met hoge beloften. Common Heroes belooft geen gouden bergen, maar wij beloven je wel dat we in iedereen het beste naar boven kunnen halen en dat elk doel wat samen met ons opgesteld wordt haalbaar is. Personal training is niet meer voor de elite, het is voor iedereen die open staat voor verandering en verbetering.

Kom in contact met Cees

Wil je meer over mij te weten komen? Kom in contact door een e-mail te sturen. Spreek ik je snel?

Klaar voor een proeftraining?

Vul het onderstaande formulier in

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in, zodat wij zo snel mogelijk contact kunnen opnemen.

Wij nemen contact op

We plannen een intakegesprek in. Tijdens dit intakegesprek doen we een behoeftebepaling en leren we elkaar beter kennen.

Klaar voor je proeftraining

Je bent klaar voor je proeftraining bij de Loft van Common Heroes in Broek op Langedijk. Uiteraard met goede koffie, voor of na jouw training.

Vul hieronder je gegevens in voor een gratis proeftraining.